Henk Veerman oogst lof: ''Kan verschrikkelijk goed voetballen''

René van der Gijp maakt zich zorgen over het Nederlandse voetbal. De analist schrok toen hij een blik op de topscorerslijst wierp, waar momenteel Bryan Linssen (Feyenoord), Michiel Kramer (RKC Waalwijk) en SC Heerenveen-spits Henk Veerman bovenaan staan.

"Zullen we met het Nederlandse voetbal een probleem hebben als we vorig jaar Giakoumakis als topscorer hadden en dit jaar krijgen we Michiel Kramer? Dan hebben we echt een probleem", lacht Van der Gijp bij Veronica Inside. Kramer is één van de spitsen die dit seizoen al drie keer wist te scoren.

Van der Gijp moet er hard om lachen. "Maar Henk Veerman kan echt verschrikkelijk goed voetballen", nuanceert Hans Kraay junior. "Hij was zondag weer goed." Kraay zag de spits een kopgoal maken en dat verbaasde hem. "Hij is 1 meter 98 en heeft volgens mij vier kopgoals in zijn hele carrière. Hij is te laat begonnen, denk ik", aldus Kraay.

"Het ziet er niet uit", vult Johan Derksen aan. "Maar René heeft wel gelijk. Er is geen land in Europa waar derderangsspelers topscorer kunnen worden. Het is bijna een traditie in dit land, dat een nobody topscorer wordt." Volgens Derksen is het in ieder geval slim dat SC Heerenveen zich niet heeft versterkt met Kaj Sierhuis, die voor Heracles Almelo koos.

"Hij was te licht voor Ajax, FC Groningen en Stade Reims. Hij is ook te licht voor Heracles. Dat is een fitte, enthousiaste jongen, die er niets van kan. Daar heb je niets aan. Zo blind als een paard", besluit Derksen.

Hans Kraay jr. die Henk Veerman de hemel in prijst. Dat we dat nog mee mogen maken... #scHeerenveen #veronicainside

— Benjamin (@B_enjamin_) August 30, 2021

Lees meer: