'Henk Veerman is gebombardeerd tot leider, maar dat is hij niet''

Na een uiterst succesvolle start van het seizoen staan bij SC Heerenveen de seinen al een tijdje op rood. In verdedigend opzicht doen de Friezen het nog redelijk, maar in aanvallend opzicht is het al weken abominabel met slechts negen goals in de laatste elf duels.

Het is dan ook logisch dat er gekeken wordt naar het spel van de aanvallers, met aanvoerder Henk Veerman voorop. "In het begin van dit seizoen zei Roelof (de Vries, red.) dat Henk Veerman een leider van dit elftal is. Maar Veerman is geen leider", stelt sportverslaggever Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Hij is gebombardeerd tot leider, maar dat is hij niet."

"Het is gewoon een spits die van nature egoïstisch is, maar niet een jongen die de ploeg op sleeptouw neemt. Veerman, de topscorer van de club, sjokt in de spits met de ziel onder de arm", vervolgt De Boer, die bijval krijgt van collega Roelof de Vries. "Veerman is moe en dat zegt hij ook: 'Ik speel zeven wedstrijden in drie weken. Het is teveel.' Dat zie je ook aan de rest van het team."

"Het is ook niet zo dat je Veerman er eens een wedstrijd naast zet of dat je hem eerder naar de kant haalt. Want Rein Smit vinden ze blijkbaar nog niet genoeg en een andere optie om met Siem de Jong te spelen, doen ze ook nog niet", aldus De Vries. "Maar dat kun je ook bijna over iedere positie zeggen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand