"Henk Veerman heeft uitgesproken dat hij graag wilde terugkeren"

Henk Veerman
Henk Veerman Foto: © Pro Shots

FC Volendam heeft zich definitief weten te versterken met voormalig SC Heerenveen-aanvaller Henk Veerman. De lange centrumspits, die overbodig was geworden bij FC Utrecht door de komst van Bas Dost, kijkt uit naar komend seizoen.

"Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze stap mag maken", vertelt hij op de website van zijn 'nieuwe' werkgever. "Met mijn eigen cluppie in de Eredivisie. Ik heb vorig seizoen van dichtbij de promotiestrijd gevolgd en nu ga ik zelf bijdragen aan het volgende hoofdstuk", aldus Veerman.

Ook Jasper van Leeuwen, technisch directeur bij FC Volendam, toont zich tevreden. “We hebben steeds aangegeven dat we in iedere linie versterking zoeken, en de spitspositie was één van de prioriteiten", legt hij uit. "Ik denk niet dat veel mensen verbaasd zijn dat Henk dan hoog op ons lijstje stond, maar dat het nu daadwerkelijk realiteit wordt is heel mooi", aldus Van Leeuwen.

"We hebben goede gesprekken gehad met Henk, waaruit al snel bleek dat we op één lijn liggen qua gevoel en het sportieve plaatje", vervolgt hij. "Henk heeft krachtig uitgesproken en daarna ook bewezen dat hij graag wilde terugkeren, en we willen ook Utrecht bedanken voor hun sportieve houding. De komst van Henk geeft ons per direct meer mogelijkheden in aanvallend opzicht en ook qua variatie in speelwijze", constateert van Leeuwen.

"Henk kan als bewezen target man op Eredivisie niveau met zijn rug naar de goal ballen vasthouden, waarvan andere spelers kunnen profiteren. Daarbij is hij óók gevaarlijk in de diepte en uiteraard bij voorzetten vanaf de flank", beseft de bestuurder. "Met Henk en Robert hebben we nu twee ervaren aanvallers in huis met scorend vermogen, en in hun schaduw kunnen de veelbelovende talenten zich rustig door ontwikkelen en dit duo challengen om later het stokje over te nemen. Dat is in een notendop het beleid waarvoor wij staan en daar ontstaat nu een hele mooie mix", besluit Van Leeuwen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand