Hellinga: ''We doen volop mee om de titel''

Niet Marco Roelofsen, maar Wilco Hellinga zat maandagavond als hoofdtrainer op de bank bij Jong SC Heerenveen. De beloften boekten diep in de blessuretijd een belangrijke overwinning bij Jong ADO Den Haag, 2-3.

Hellinga hield tot het einde hoop op de zege. "Wij zijn er steeds in blijven geloven, ook na de 2-2. We kregen ook kansen om te scoren. Maar zij ook...", zegt de vervanger van Roelofsen op de officiële website. "Het had ook maar zo 5-5 kunnen worden. Beide teams kregen veel kansen. Dat zegt ook wel wat over het verdedigen. Dat ging bij beide teams niet super. Zowel wij als zij waren achterin kwetsbaar."

Door de zege wacht volgende week een kraker tegen Jong Vitesse, de koploper van de beloftencompetitie. Het duel wordt gespeeld in het Abe Lenstra Stadion. "Dat wordt heel mooi. We doen volop mee om de titel", beseft Hellinga. Jong SC Heerenveen heeft twee punten minder dan Vitesse en FC Groningen, maar beide ploegen hebben nog een duel tegoed. Een zege is dus noodzakelijk om mee te blijven doen om de titel.

Lees meer: