Heero botste met commercieel manager Koopman: "Dat heb ik hem gezegd"

SC Heerenveen-mascotte Heero
SC Heerenveen-mascotte Heero Foto: © Pro Shots

Hendrik 'Heero' Pasveer mag weer aan het werk bij SC Heerenveen. De Friese club moet de mascotte, die al 26 jaar als vrijwilliger aan het werk was in het Abe Lenstra Stadion - weer aan het werk zetten van de kantonrechter. Pasveer reageert opgelucht en blij.

"Sommige mensen wilden me wegtreiteren bij de club. Mijn gezin is beschadigd", zegt Pasveer tegen de Leeuwarder Courant. "Dat raakt me het meest. Echt waar, jongen. Hoe er met mij is omgegaan, de dubbele moraal die sommigen erop nahouden bij Heerenveen, dat gaat alle perken te buiten."

In augustus 2020 ging het mis. Pasveer maakte een praatje op het kantoor in het stadion, toen hij door een medewerker van SC Heerenveen werd aangesproken. Pasveer hield zich niet aan een coronamaatregel: anderhalve meter afstand. Pasveer weigerde: "Want wat die jongen wilde kon niet. We waren met z’n vijven in een kamer van twaalf vierkante meter."

Een van hen was commercieel manager Martin Koopman. "Hij vroeg: 'en wat als ík het je vraag?' Koopman ging met zijn gezicht vijf centimeter voor dat van mij staan. 'Uit hoofde van het managementteam van SC Heerenveen beveel ik dat jij afstand moet houden!', zei hij. Dat gaat toch nergens over? Jij kunt wel een net pak aantrekken, maar ik lach jou vierkant uit. Dat heb ik hem gezegd."

Pasveer vervolgt: "Ik weet dat ik niet de makkelijkste ben. Ik ben snel emotioneel, kom soms hard uit de hoek. Maar ik ben geen meeloper. Ik sta voor wat ik zeg", gaat Pasveer verder, die niet meer op wedstrijddagen in het stadion mocht komen. "Ik was niet gevaccineerd. Dat had ik eerder al bij de club aangegeven, maar nu werd dat tegen me gebruikt."

Vervolgens zag Pasveer iets opmerkelijks. "Koopman liet een groep sponsors binnen. Zonder QR-code. ‘Nu geen vragen stellen’, hoorde ik hem tegen de steward zeggen. Joh, normaal had me dit niets kunnen schelen. Ik heb niet zoveel met dat QR-gedoe. Maar dit vond ik hypocriet. Waarom mochten zij wel naar binnen en ik niet?", aldus Pasveer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand