Heerkes: 'Ik ben het er niet mee eens'

Gert Heerkes vindt het vreemd dat hij zijn rol als assistent-trainer bij SC Heerenveen niet meer mag vervullen. Onder de inmiddels opgestapte Jan de Jonge was hij nog wel assistent, maar één week na de komst van Jan Everse kwam daar verandering in.

Zijn taken liggen nu plots bij de jeugdopleiding en de samenwerking met FC Emmen. In het RTV Oost-programma Sport op Vrijdag geeft hij zijn reactie. Heerkes zou een déjà vu kunnen hebben gehad, afgelopen zomer moest hij namelijk bij Heracles ook al zijn trainersschap afstaan. 'En ik ben het er ook nu niet mee eens met wat er gebeurt is,' zo zegt Heerkes.

'Alleen nu ben ik iets kwader in mijn hoofd omdat er andere afspraken lagen. Dan is het wel heel vreemd als het opeens omgedraaid wordt.' 'De wedstrijd tegen VVV was geweest en toen had Jan de Jonge besloten om terug te treden met het verzoek dat wij zouden blijven zitten als assistenten en de club wilde dat uiteindelijk ook graag. Toen Everse werd aangesteld wilde de club nog steeds dat ik door zou gaan als assistent, Everse gaf aan mij ook hetzelfde aan. Maar na het weekend heeft Everse een andere mening gekregen,' aldus de voormalig assistent van Heerenveen.

Heerkes vervolgt zijn verhaal: 'Everse heeft daar in het weekend over nagedacht en vond het toch nodig om aan de directie te vertellen dat hij liever zonder mij verder ging. Ik heb daarop een reactie gevraagd van Everse. Hij gaf aan dat hij in het weekend niet het goede gevoel heeft gekregen en vond mij nog teveel betrokken bij Jan de Jonge te zijn, waardoor hij niet vrij zou kunnen werken. Dus hij twijfelt een beetje aan mijn professionaliteit, zeg ik dan.'

In de studio van RTV-Oost noemde Gert Heerkes ook nog even de naam van Bas Dost, hij ziet in hem een potentiële aanwist voor Heerenveen. 'Daar hebben ze niet zo'n goede tweede spits die straks Gerald Sibon kan opvolgen en die om de concurrentie met Papadopulos kan strijden,' zo verklaart hij. Ook bevestgide hij contact te hebben gehad met FC Zwolle voor een eventuele functie in de hoofdstad van Overijssel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand