'Heerenveen zou best wel eens kunnen gaan stunten in de play-offs''

Sinds het moment dat SC Heerenveen bekendmaakte dat het niet doorgaat met hoofdtrainer Jurgen Streppel, zijn Friezen al vijf duels op rij ongeslagen. Het halen van Europees voetbal is nog ver weg, maar in deze fase van de competitie dichterbij dan ooit.

"Ik denk dat het vertrek van Streppel er niet zoveel mee te maken heeft", zegt Jaap Stalenburg bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân. "Het is heel opvallend maar soms vallen dingen ook gewoon goed. Ik denk dat Bulthuis, die tamelijk moeizaam aan het seizoen begon, zich nu ontwikkelt tot een hele degelijke verdediger. Met Bulthuis zit er een slot op de verdediging."

"Pelle van Amersfoort speelt ook goed en ik vond Rojas tegen ADO een openbaring", vervolgt Stalenburg, die in maart nog naast een plek in de gemeenteraad van Heerenveen greep. "Maar ik zou nu niet aan een halleluja-stemming mee gaan doen, alsof er fantastisch wordt gevoetbald. Als je het een cijfer mag geven, dan is nog wel een mager zesje."

Voormalig Heerenveen-speler Geert-Jelle de Vries kan zich in de woorden van Stalenburg vinden. "Misschien is de druk er een beetje af. Voor een aantal spelers kan het misschien reden zijn om er iets losser in te staan. Soms is dat net even nodig om de prestaties te verhogen. Ik ben het met Jaap eens dat het niet in de krant hoeft met grote gebaren, maar je wint wel en je haalt punten."

De Vries denkt dat de ploeg van Streppel niet kansloos zal zijn in de play-offs. "Eigenlijk geldt voor Heerenveen ook dat ze best wel eens kunnen gaan stunten in de play-offs."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand