Heerenveen zoekt trainer: "Schijnt weer in Nederland te willen werken"

Jon Dahl Tomasson viert het kampioenschap
Jon Dahl Tomasson viert het kampioenschap Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen kan de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen Johnny Jansen starten. Voorlopig staan assistenten Ole Tobiasen en Peter Reekers aan het roer, maar technisch manager Ferry de Haan richt zich nu op een definitieve oplossing.

"Op dit moment heb ik nog met geen enkele trainer gesproken, maar dat gaat wel gebeuren. We gaan er vanaf nu werk van maken", laat De Haan weten aan Voetbal International. Hij sluit ook niet uit dat assistenten Peter Reekers en Ole Tobiasen het seizoen afmaken of dat er een interim-trainer komt tot het einde van het seizoen.

Sipke Hulshoff van Feyenoorder onder 21 werd in ieder geval in verband gebracht met SC Heerenveen. "Ik heb dat bericht gelezen, maar dat is niet aan de orde", countert De Haan. "Er zijn geen contacten over. We hebben hem niet gesproken en hij is intern ook niet bésproken, dus ik weet niet waar dit vandaan komt."

Jon Dahl Tomasson en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) zijn volgens De Haan wel interessant. "Ik ken Jon natuurlijk. Hij is beschikbaar, heeft een verleden bij Heerenveen en heeft het in Zweden heel goed gedaan. Hij woont in Kralingen en schijnt weer in Nederland te willen gaan werken", aldus de technisch manager.

"Ik kan niet zeggen: hij is kandidaat nummer één, twee of drie. Maar wel dat hij een profiel heeft dat bij de club past", houdt De Haan de opties open. Tomasson is clubloos na zijn vertrek bij Malmö FF. Van Wonderen vertrekt aan het einde van het seizoen bij Go Ahead Eagles.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand