Heerenveen wil top-6 club worden: "Eén keer in de vijf jaar Europees"

SC Heerenveen viert een doelpunt
SC Heerenveen viert een doelpunt Foto: © Pro Shots

Kenneth Zandvliet is de hoofdscout van SC Heerenveen. De 57-jarige Deventenaar benadrukt dat hij het binnenhalen van een nieuwe speler nooit in zijn eentje realiseert. In overleg met de directie en de technische staf bepaalt hij wie er naar SC Heerenveen komt.

"Alles is in samenspraak", begint Zandvliet bij FeanFan Magazine. "Het is heel belangrijk dat we er als scouts, technische staf en directie allemaal achter staan. We hebben live-scouts die naar wedstrijden gaan, we hebben video-scouts en analisten. Pas als we allemaal positief zijn, neem ik het mee in het overleg met Ferry de Haan en Kees van Wonderen."

Zandvliet ziet voor SC Heerenveen een structurele plek in de subtop weggelegd. "Het zou mooi zijn als we Heerenveen regelmatig terugzien in de halve- of finale van de beker. We willen een stabiele top-6 club worden en minimaal één keer in de vijf jaar Europees voetbal spelen. Ik vind dat de omgeving dat ook verdient. Het Abe Lenstra Stadion is prachtig. En als je kijkt naar de supporters: die zijn fantastisch", aldus Zandvliet.

Lees meer:
0 reacties