Heerenveen werkt aan commerciële strategie: ''Stabilisatie was eerste doel''

Vanaf volgend seizoen moet SC Heerenveen de vruchten plukken van een nieuwe commerciële strategie. Dat zeggen Wim Dijk en Egon Diekstra, sinds een jaar bestuursleden van de club. Het kost Heerenveen tegenwoordig veel meer energie om alle plekken en boxen zo goed mogelijk bezet te krijgen. De club moet meer bieden dan alleen om de paar weken een wedstrijd. Bedrijven willen meer dan ooit waar voor hun geld.

Het is lang stil geweest op commercieel vlak bij SC Heerenveen, maar dat betekent volgens Dijk en Diekstra niet dat er niets is gebeurd de afgelopen twaalf maanden. 'Een nieuw fundament leggen' in een veranderende wereld kost nu eenmaal tijd, zeggen ze. "We hebben in relatieve rust kunnen werken", vertelt Dijk, voorheen werkzaam in de horecagroothandel van Riemer van der Velde en nu directeur van sauzenfabrikant Oliehoorn, in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Er is bij Heerenveen sinds kort sprake van een stabiel sponsoraantal, zegt Diekstra. De stevig dalende trend van de laatste jaren is volgens hem en Dijk tot stilstand gekomen. De twee gaan ervan uit dat de bedrijven die voor 1 januari of 1 april pro forma opzeggen of hebben opgezegd - om te voorkomen dat hun contract automatisch wordt verlengd - uiteindelijk bij de club blijven. "Stabilisatie was ons eerste doel en dat doel hebben we bereikt", stelt Diekstra. "Vanaf het nieuwe seizoen kunnen we weer aan echte groei gaan denken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand