Heerenveen wacht getergd Sparta: "Willen laatste wedstrijd winnen"

Jeroen Rijsdijk
Jeroen Rijsdijk Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelt dit weekend de laatste wedstrijd van het seizoen. De Friezen gaan dan op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Voor SC Heerenveen staat er niets meer op het spel. De play-offs kunnen niet meer gehaald worden en het hoogst haalbare is de tiende plaats. Sparta heeft zich al gekwalificeerd voor de play-offs om Europees voetbal, maar kan nog een plekje stijgen. Mocht dit lukken, dan kunnen ze naar de zevende plek klimmen bij verlies van FC Utrecht. Dat betekent dat de Rotterdammers in de eerste ronde thuis spelen.

In ieder geval zal Sparta getergd zijn. Trainer Jeroen Rijsdijk geeft tegenover Voetbal I aan dat zijn ploeg zich goed heeft herpakt. “We zijn de laatste weken uitstekend bezig, we spelen goed, pakken punten en hebben ons teruggevochten naar plek acht, met de zevende plek die nog lonkt,” laat hij weten tegenover Voetbal International.

Afgelopen weekend won Sparta bij FC Utrecht (0-1) en dat geeft ze vertrouwen. “We hebben eindelijk ook gewonnen van een ploeg in het linkerrijtje en staan en passant op drie punten van Utrecht, met een gelijkwaardig doelsaldo. Utrecht moet naar AZ en wij spelen tegen Heerenveen. Wij willen de laatste wedstrijd winnen en de zevende plek bereiken”, aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties