Heerenveen verslaat Topklasser Hollandia met moeite (Video)

SC Heerenveen heeft zich donderdagavond met moeite bij de laatste zestien ploegen van de beker gespeeld. In het eigen Abe Lenstra Stadion hadden de Friezen alle moeite met Topklasser Hollandia. Pas na ruim een uur spelen capituleerden de gasten, terwijl zij daarvoor ook enkele goede kansen hadden gekregen.

De ploeg van trainer Marco van Basten was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en had het aan zichzelf te wijten dat men doelpuntloos de rust in ging. Met name Daniël de Ridder en Matthew Amoah lieten enkele grote mogelijkheden onbenut.

Na de thee was het wedstrijdbeeld hetzelfde; sc Heerenveen ging met man en macht op zoek naar de openingstreffer. In de 68ste minuut tekende Ramon Zomer dan eindelijk voor het verlossende doelpunt. De centrale verdediger promoveerde een hoekschop van Hakim Ziyech tot treffer: 1-0. Die stand zou ook na negentig minuten op het scorebord prijken.

Opstelling SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Raitala; Kums, Marecek, Pappa; De Ridder (77' Slagveer),  Amoah, Ziyech ('89 Kum).