Heerenveen-talent tekent contract: "Had het in het begin wel moeilijk"

De noord-tribune van het Abe Lenstra Stadion
De noord-tribune van het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Niek Bierens heeft woensdag een contract getekend bij SC Heerenveen. De 19-jarige verdediger speelt sinds vorig seizoen zijn wedstrijden bij de Onder 21. Hoe voelde Bierens zich, toen hij te horen kreeg dat hij een nieuw contract mocht tekenen?

"Geweldig, ik heb er al lang op gewacht". zegt Bierens in gesprek met SC Heerenveen TV. "Ik hoorde het al in de kerstvakantie, en ik ben blij dat het nu is gebeurd. Ik ga een contract tekenen voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar."

Bierens legt uit wat voor type speler hij is. "Ik ben een centrale verdediger, een best wel harde verdediger. Het is een beetje ouderwets, maar ik ga er vol voor. Ik zet altijd volle bak in. Ik kan me nog wel verbeteren op de eerste meters, qua startsnelheid. Ik wil nog meer een leider worden, meer bravoure hebben achterin. Ik wil ook vaker op de been blijven, dus minder slidings maken."

De verdediger kwam in 2021 bij SC Heerenveen terecht. "Ik had het in het begin wel moeilijk, maar nu heb ik de laatste jaren een leuk gastgezin. Dan gaat het tijdens het voetballen ook beter. Ik had het eerst heel moeilijk zonder mijn ouders, ik miste een beetje zelfstandigheid. Dat gaat nu beter. Ik kan zelfs al een beetje Fries verstaan nu, maar nog niet praten."

Bierens heeft al een toekomstplan gemaakt. "Ik wil slagen bij SC Heerenveen, en dan moet ik dus mijn debuut maken. Hopelijk kan ik dan ooit basisspeler worden. Dan wil ik kijken naar het buitenland, maar eerst moet ik hier slagen", aldus Niek Bierens. 

Lees meer:
0 reacties