Heerenveen-sfeer geprezen: "Als ze nou een keer goed gaan voetballen"

SC Heerenveen-spelers voor Nieuw Noord
SC Heerenveen-spelers voor Nieuw Noord Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verloor vorige week in eigen huis met 0-8 van PSV. Ondanks de zware nederlaag, bleef de sfeer bij de Heerenveen-fans in het Abe Lenstra Stadion goed. Analist Jan Vlap is daar niet verbaasd over.

"Nee, dat verbaast mij niet", begint Vlap bij Omroep Abe. "Dat doen ze het hele jaar al, met name ook in uitwedstrijden. Ik vind het mooi dat ze dat doen, in plaats van het tegenovergestelde. Ik vind het mooi hoe die jongens het daar doen, en hoe ze achter de club blijven staan. Prachtig."

Clubwatcher Sander de Vries haakt in: "In de tweede helft was er even een fase: een comateuze patiënt die zich nog heel even oprichtte, zeg maar. Toen werd er ook nog wat druk gezet, vooral door Ion Nicolaescu. Het stadion sloeg niet helemaal dood, wat in het verleden wel gebeurde en eigenlijk ook logisch was geweest."

"Maar laten we het eens omdraaien", vervolgt De Vries. "De sfeer is echt goed in het Abe Lenstra Stadion. Maar als ze nou ook nog eens een keer goed gaan voetballen. Wat gaat er dan gebeuren? Als supporter ben je nu vaak teleurgesteld tijdens thuiswedstrijden. Er zijn ook heus wel leuke wedstrijden geweest, maar als ze nou structureel op een hoger niveau gaan presteren en voor meer vermaak zorgen..."

Vlap reageert: "Dat gaat de komende tijd niet gebeuren, omdat steeds de beste spelers verkocht moeten worden. Dit is dus ook hetgeen wat je mag verwachten. Het is niet voor niets dat ze de laatste tien jaar tussen plek acht en plek twaalf hebben gespeeld", aldus Jan Vlap.

Lees meer:
0 reacties