"Heerenveen moet de Conference League helemaal niet willen halen"

Verslaggever Arjen de Boer in gesprek met Foppe de Haan
Verslaggever Arjen de Boer in gesprek met Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Sportverslaggever Arjen de Boer van Omrop Fryslân vindt dat SC Heerenveen niks heeft aan een eventuele plaatsing voor de voorronde van de Conference League.

"Het kost alleen maar geld, dat moet je niet willen", begint De Boer. "Dan moet je straks naar Bulgarije en mag je daarna naar Slowakije", doelt hij op een startbewijs voor de tweede voorronde van de nieuwe Europese competitie.

Heerenveen staat momenteel achtste, de plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs aan het eind van het seizoen. "Maar Heerenveen kan zich veel beter richten op het smeden van het hecht team", vindt de verslaggever.

Dennis van der Ree, assistent-trainer van Feyenoord, is het niet eens met De Boer. "Het is heel bijzonder om mee te maken. In het begin heb je tegenstanders die je niet zo goed kent, maar die wel redelijke elftallen zijn."

"Later in het toernooi kom je tegenstanders tegen waar je graag tegen wilt spelen. "Je gaat in een hoog tempo door de wedstrijden heen en van veel wedstrijden spelen, word je beter", sluit Van der Ree af.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand