Heerenveen-middenvelder woonde samen met teamgenoten: "Vond ik niks"

Espen van Ee tegen Almere City
Espen van Ee tegen Almere City Foto: © Pro Shots

Espen van Ee maakt dit seizoen een snelle ontwikkeling door. De middenvelder die deze zomer van Vitesse werd overgenomen, werd oorspronkelijk gehaald voor het onder-21 team. Inmiddels heeft hij zijn debuut voor het eerste elftal gemaakt en mag hij regelmatig invallen. In gesprek met Feanfan bespreekt hij zijn jeugd.

Van Ee groeit op in IJsselstein waar hij samenwoont met zijn ouders, broer en zusje. "Ik ging altijd met mijn broer en zijn vrienden voetballen. Zij waren allemaal groter dan ik, konden veel harder schieten. Ik was altijd heel fanatiek. Als ik niet won, ging ik huilen. Dat fanatisme heb ik nog steeds, ik wil altijd winnen", zegt hij. "Centrale verdediger was mijn eerste positie, ze noemden me altijd het slot op de deur."

Na een tussenperiode bij Alphense Boys pikt Vitesse de middenvelder op. In zijn tijd in Arnhem blijft hij bij zijn ouders wonen. Nu hij voetbalt bij Heerenveen, woont hij voor het eerst op zichzelf. "Ik woonde de eerste maand met drie jongens uit Onder 21 in een huis, maar dat vond ik niks. Er is geen enkel moment dat je rust hebt. Toen ben ik alleen in een appartement gegaan. Dat bevalt me veel beter. Ik heb een eigen plekje, waardoor ik ook makkelijker vrienden of familie uit kan nodigen", aldus Van Ee, die begint te lachen. "Ik moet nu elke dag koken, maar dat gaat heel goed. Ik zorg goed voor mezelf. Als ik wel een vraag heb, stuur ik een berichtje naar mijn moeder, haha."

Lees meer:
0 reacties