Heerenveen met speels gemak langs Harkemase Boys (Video)

Heerenveen heeft zich vanavond als eerste gekwalificeerd voor de achtste finale van de KNVB-beker. In een uitverkocht Abe Lenstra stadion won de ploeg van trainer Ron Jans op overtuigende wijze van Harkemase Boys: 6-1. De doelpunten kwamen op naam van Bas Dost (2x), Ramon Zomer, Filip Djuricic, Luciano Narsingh en Quenten Martinus.

Filip Djuricic was de maker van de eerste treffer; hij plaatste de bal vanaf links knap in de rechterbovenhoek. Enkele minuten daarna maakte Ramon Zomer er met een harde knal 2-0 van, waarna een verrassing al verkeken leek. Dit was zeker zo nadat Bas Dost (foto) twee minuten later de derde al op het scorebord zette.

De score bleef daarna echter stokken. Het waren zelfs de bezoekers die de 3-1 konden maken. Met enig fortuin kreeg Jordy van Wijk de bal mee, waarna hij Rene Oosterhof wist te passeren. Na de thee maakte Oussama Assaidi echter de vierde voor Heerenveen, waarna een eventuele aansluitingstreffer definitief niet meer mogelijk was.

De thuisploeg liep, nadat Lesley Fellinga met rood het veld moest verlaten, uit naar een 6-1 overwinning. De laatste twee treffers werden gemaakt door Dost (strafschop) en invaller Quenten Martinus. Gerald Sibon kon er vlak voor tijd nog 7-1 van maken, maar zijn knappe poging trof geen doel.