"Heerenveen mag van geluk spreken dat ze niet in de shit zijn geraakt"

SC Heerenveen baalt
SC Heerenveen baalt Foto: © BSR Agency

Anas Tahiri neemt na dit seizoen afscheid bij SC Heerenveen. Als eerbetoon en beloning kreeg de middenvelder afgelopen zondag tegen Vitesse een basisplaats in het Abe Lenstra Stadion. Tahiri scoorde met een penalty, maar Heerenveen verloor pijnlijk met 1-3 van de degradant. Analist Jan Vlap snapt trainer Kees van Wonderen wel, die Tahiri nog een laatste duel in het stadion gaf.

"Ik begrijp wel dat er soms bepaalde sentimenten meespelen als er een speler weggaat. Dan begrijp ik wel dat je andere spelers er naast gaat zetten", zegt Vlap bij Omroep Abe. "Ik denk alleen niet dat Van Wonderen had gedacht dat dit het resultaat zou worden. Ik begrijp zijn keuze wel, want je speelt nergens meer om. Alhoewel, je kunt nog van plaats tien naar plaats twaalf zakken."

Clubwatcher Sander de Vries denkt dat Heerenveen dit seizoen is ontsnapt. "Je staat nog steeds tiende, met dit schamele aantal punten." Vlap: "Ze hebben geluk gehad dat PSV alles heeft gewonnen. Feyenoord heeft ook het meeste puntenaantal gehaald wat ze ooit hebben gehaald. Wees blij dat dit is gebeurd, want anders hadden die onderste ploegen daar ook punten van gepakt en dan was het nog lastig geworden voor Heerenveen."

De Vries: "Normaal gesproken is 34 punten de magische grens om veilig te zijn, maar dat is nu veel minder. RKC gaat zich waarschijnlijk met 29 punten rechtsreeks handhaven. Dat geeft het enorme verschil wel aan tussen die bovenste en die onderste clubs dit seizoen. Je wil er ook geen klaagzang van maken, maar je mag echt van geluk spreken dat je niet in de shit bent geraakt", aldus Sander de Vries. 

Lees meer:
0 reacties