Heerenveen legt drietal talenten langer vast

In het kader van de 'doorstroming' en de 'ontwikkeling van de voetbalacademie' heeft Heerenveen de contracten van een drietal talentvolle jeugdspelers opengebroken. Het gaat om Doke Schmidt, Arsenio Valpoort en Kenny Otigba. Het drietal maakt komende zomer de overstap van de A-junioren naar het beloftenelftal.

"Deze spelers hebben het afgelopen jaar aangetoond dat ze klaar zijn voor de volgende stap", aldus Johan Hansma (technisch directeur) op de Officiële Clubsite. "Het zijn stuk voor stuk talentvolle spelers die passen binnen de spelopvatting van Heerenveen. De club wil vanuit de voetbalacademie meer doorselecteren. Met het doorstromen van deze jongens naar de beloften geven we daar inhoud aan."

Schmidt, een geboren Fries, heeft als centrale verdediger de gehele jeugdopleding van Heerenveen doorlopen. Hij maakte dusdanig veel indruk dat hij de eerste weken van het nieuwe seizoen meetraint met de eerste selectie.

Ook van Kenny Otigba (foto) wordt de komende jaren veel verwacht. De Hongaarse verdediger stroomde halverwege vorig seizoen al door naar het beloftenelftal en liet zien zijn 'mannetje te staan' (letterlijk en figuurlijk).

Arsenio Valpoort scoorde afgelopen seizoen maar liefst zestien keer voor de A-junioren en eindigde als derde in het Nike-klassement voor 'A-junior van het jaar'.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand