Heerenveen-keeper opgeroepen voor Congo: "Wordt misschien wel lastig"

Het logo van SC Heerenveen op de Eredivisiebal
Het logo van SC Heerenveen op de Eredivisiebal Foto: © Pro Shots

Gédéon de Groot is geselecteerd voor Congo Onder 20. Het is de eerste keer dat de doelman van SC Heerenveen is opgeroepen voor zijn geboorteland.

"Ik kreeg op Instagram een melding van de Congolese bondscoach. Hij vroeg me om mijn gegevens en die van de club. Ik heb hem toen mijn mailadres en dat van SC Heerenveen gegeven. Een paar dagen later stuurden ze de club een mail. Met een CC naar mij", vertelt de keeper, die bij Heerenveen in de Onder 18 speelt.

"Volgens mij heeft Congo geen selectie onder de 18. In deze onder 20-selectie zitten ook alleen ‘Europese’ spelers. Omdat van jongens die in Congo opgroeien de leeftijd niet altijd bekend is", aldus De Groot in de Leeuwarder Courant. Hij kijkt ernaar uit, maar is wel benieuwd hoe het allemaal zal gaan. Zijn ploeggenoten kent hij niet.

"Maar ik heb een paar jongens die op de lijst staan een berichtje gestuurd. Ik heb dus wel wat contact met ze gehad. Wat misschien wel lastig wordt, is dat de meesten Frans spreken, terwijl ik alleen Nederlands en Engels spreek...", aldus De Groot, die denkt dat hij gaat spelen in Luxemburg, waar een oefenduel gepland staat. "Mijn gevoel zegt van wel. Maar ik weet het niet zeker."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand