'Heerenveen kan zich niet wapenen tegen ploeg die anders gaat spelen''

SC Heerenveen speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle. Geert-Jan Jakobs bekeek namens Voetbal International het duel in het IJsseldeltastadion. De verslaggever had meer verwacht van de wedstrijd tussen de twee subtoppers.

"Ik had verwacht dat het een mooie wedstrijd zou worden, maar dat was het zeker niet", vertelt Jakobs tegen VI Radio. "Ik moest zeker in de eerste helft een beetje denken aan de Jupiler League. Er was veel balverlies, slordig spel en veel onrust aan de bal. Het was een zenuwenpot, zoals Ron Jans na afloop al zei."

Jakobs vond Heerenveen in de tweede helft tegenvallen. "Het verval van Heerenveen was opnieuw enorm. Ze kwamen nu in de tiende wedstrijd op rij op een 1-0 voorsprong en ze hebben maar vier keer gewonnen, dan gaat er toch iets mis nadat ze op voorsprong komen. Heerenveen kan zich blijkbaar niet wapenen tegen een tegenstander die anders gaat spelen. Dat ze toch in paniek raken als de gemaakte afspraken niet meer geldig zijn. Dat is toch het verhaal van een jonge ploeg", aldus Jakobs.

De verslaggever vond dat het niet alleen aan het veldspel te wijten was. "Als je die Nordfeldt gisteren ziet, daar kun je gewoon niet tegenop voetballen. Dan wordt het elke week moeilijk om te winnen. Het was gewoon een blunder vond ik en ook bij dat eerste doelpunt kwam hij niet uit zijn goal, wat hij wel had moeten doen. Ik vond hem de hele wedstrijd een heel zenuwachtige indruk maken. Je gaat echt terug verlangen naar Brian Vandenbussche en dat zegt wel wat", aldus Jakobs.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand