'Heerenveen is leuk om te zien, ze proberen echt te voetballen''

Zondag speelt SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen Ajax Amsterdam. Sjaak Swart, alias Mister Ajax, hecht veel waarde aan duel tegen de Friezen. De Amsterdammers spelen vanavond echter eerst nog een Europa League duel tegen Panathinaikos. 

"Je hebt geluk dat je al geplaatst bent, daardoor kan je vrijuit voetballen," zo wijst Swart op het Europa League duel bij Ajax Showtime, "Er is wel één maar, je wilt natuurlijk eerste in de poule worden. Maar ik ben van mening dat dit ook met een B-ploeg kan. Met vijf á zes andere spelers moet je ook kunnen winnen."

De Amsterdammers zullen dus spelers gaan sparen naar aanloop van het duel in Friesland. "Het duel met Heerenveen is heel erg belangrijk. Ik zeg je, als je uit wint bij Heerenveen, word je kampioen", zo is de oud speler van mening. "Ajax speelt voetbal, de rest is vooral aan het knokken. De meeste zijn counterploegen, dat is modern in het voetbal."

"Een aantal ploegen vind ik wél leuk om te zien. Heerenveen bijvoorbeeld, die proberen echt te voetballen," sluit Swart positief af over Heerenveen.

Lees meer: