'Heerenveen is inmiddels ingehaald door Sparta en Heracles''

SC Heerenveen was tien jaar lang de vierde club van Nederland. Jonge spelers konden zich uitstekend ontwikkelen en de stap naar grotere clubs maken.

"Maar dat is allang niet meer zo", zegt Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Heerenveen is inmiddels ingehaald door clubs als Sparta en Heracles Almelo." De nieuwe technisch manager Ferry de Haan is het daar niet geheel mee eens. "Heerenveen is niet meer top-zes, de komende jaren zullen wij ons richten op de posities zeven tot en met twaalf."

De Haan weet dat de Friezen moeilijke periodes hebben gekend, maar is niet bang om zijn ambities uit te spreken. "Heerenveen wil zich graag kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal, maar als je kijkt naar de ranglijst van de laatste zeven jaar, dan is de gemiddelde ranking negende. Maar we willen wel weer naar die play-offs toe!"

Voor jonge voetballers blijft de club uit Friesland hoe dan ook interessant, meent De Haan. "De naamsbekendheid die Heerenveen heeft met grote spelers die ze hebben voortgebracht, dat is niet in één keer weg."

Lees meer: