Heerenveen houdt stand tegen PAOK (Video)

Heerenveen heeft zijn eerste duel in de play-offs om plaatsing voor de poulefase van de Europa League met 1-1 gelijkgespeeld tegen PAOK Saloniki. In blessuretijd van de eerste helft kwamen de Friezen gelukkig op voorsprong nadat Paolo Henrique een mislukt schot van Hernan Losada tot doelpunt kon promoveren.

In de tweede helft begon PAOK, dat zijn eerste officiële duel van het seizoen speelde, net als in de eerste helft al snel met druk te zetten. Dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Ivic, tien minuten na rust. Een voorzet vanaf de linkerkant kon door redelijk eenvoudig binnengekopt.

Na het Griekse doelpunt bleef PAOK beter, maar de defensie van Heerenveen kon vrij eenvoudig standhouden. Keeper Martin Lejsal keepte wederom een uitstekende wedstrijd. In de slotfase van het duel was er nog een verrassend afstandsschot van Gerald Sibon, dat maar net over het doel van Chalkias verdween.

Al met al mag Heerenveen zich gelukkig prijzen met het gelijkspel. Met het gescoorde uitdoelpunt kan men over een week met een 'voorsprong' aan het thuisduel beginnen.

Eindstand: 1-1
'45 Henrique 0-1
'54 Ivic 1-1

PAOK Saloniki: Chalkias; Lino, Cirillo, Savini, Malezas; Sergio Conceiçao (Koutsianikoulis '66), Pablo García, Ivic, Vitolo; Vieirinha (Anastasakos '86) en Muslimovi? (Filomeno '66).

SC Heerenveen: Lejsal; Koning, Breuer, Dingsdag, Popov; Losada (Janmaat '90), Svec, Grindheim; Beerens (Henrique '22), Papadopulos (Sibon '82) en Kalou.