Heerenveen heeft Thorsby nog niet binnen: ''Hoop dat het goed komt''

PRIMEUR (NL) - Tegen de verwachting in presenteerde SC Heerenveen vandaag alleen Jordy Buijs als nieuwe speler. Morten Thorsby ontbrak bij de presentatie, hoewel de Friezen wel een akkoord hebben met zijn club Stabæk. De handtekening van de talentvolle middenvelder ontbreekt nog onder het contract dat voor hem klaar ligt. 

"Er is nog niets besloten", aldus de Noors jeugd-international tegenover Budstikka. "Maar ik hoop dat het goed komt", zo voegt Thorsby daar aan toe, die zijn medische keuring al heeft doorstaan in Heerenveen.

"We zijn nog niet helemaal klaar met de onderhandelingen, maar ik hoop dat er in de loop van de week duidelijkheid komt." Waarom er nog geen deal is wil Thorsby niet zeggen. "Er zijn nog een paar dingen, ik wil er niet op ingaan."

Aan de verdiensten ligt het in ieder geval niet. "Het salaris is perfect en ik zal kunnen overleven. Maar ik kies niet voor Heerenveen vanwege het salaris. Ik kijk naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de club. Die zijn denk ik heel erg goed en daarom is dit interessant."

EK in Roemenië
Overigens zijn er ook nog andere clubs in de race voor de handtekening van Thorsby. Welke dat zijn wil de Noor niet kwijt. Het lange wachten zou ook kunnen komen doordat Thorsby momenteel in Roemenië zit. Donderdag speelt hij met Noorwegen U19 tegen Rusland. Ook staan Oostenrijk en Roemenië nog op het programma.

"Als we het eens zijn, zal het contract met Heerenveen op 1 juli in gaan. Daarom kan ik ook tegen Start spelen", blikt Thorsby vooruit op het thuisduel van Stabæk aanstaande maandag.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand