'Heerenveen heeft minder te bieden dan Ajax, HSV of Real Madrid''

Het gebeurt steeds vaker dat clubs uit de Eredivisie en daarbuiten zich wenden tot Scandinavië om spelers te scouten. Riemer van der Velde, oud-voorzitter en scout van SC Heerenveen, de club met de meest rektruteerde Deense voetballers uit de Eredivisie, laat zich hier over uit in de Volkskrant.

"Denen zijn prima kerels", zo opent Van der Velde. "Ze passen zich makkelijk aan, spreken snel Nederlands en de culturele verschillen zijn gering. In Denemarken hebben clubs als Midtjylland, Lyngby en FC Nordsjælland prima opleidingen." Toch lijken de Denen vaker te floppen dan te presteren.

Zeventien Denen trokken er inmiddels naar Heerenveen, waarvan er slechts drie een goede versterking bleken en voor veel geld verkocht werden. Dit waren Jon Dahl Tomasson, Ole Tobiasen en Daniel Jensen. Van der Velde verdedigt het scoutingsapparaat: "Steeds meer clubs scouten in Scandinavië. Heerenveen heeft minder te bieden dan Ajax of Hamburger SV, laat staan Real Madrid", zo stelt hij.

"We moeten iets meer gokken op jongere spelers of spelers van de tweede garnituur. Ik denk niet dat we er veel geld op verloren hebben. Integendeel. Er hebben er een paar pech gehad met met blessures en anderen, zoals Lasse Schöne en Kristian Bak-Nielsen, zijn elders opgebloeid. Dat heb je soms", zo besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand