Heerenveen greep naast Eredivisie-topscorer: ''Vonk treuzelt te lang''

Technisch directeur Hans Vonk is er niet in geslaagd om de selectie van SC Heerenveen op sportief vlak beter te maken. Dat is de conclusie van Omrop Fryslân-verslaggever Roelof de Vries, die in een column kritisch is op het aan- en verkoopbeleid van de voormalige doelman.

"Van de spelers die hij aangetrokken heeft, hebben eigenlijk alleen Larsson en Mulder bewezen een echte versterking te zijn", schrijft De Vries. "Je kunt er natuurlijk altijd over discussiëren, maar ik denk dat Zeneli, Van den Boomen en Cavlan het nog niet hebben laten zien. Bijker, Zahovic en Te Vrede vallen tegen en Veerman en Thorsby hebben ook nog niet bewezen een echte versterking te zijn", meent hij. 

"Jordy Buijs mocht alweer weg, Varga is verhuurd, keeper Viktor Noring kwam toch, terwijl de keeperstrainer hem überhaupt niet wilde hebben", weet De Vries. "Duarte was een mislukking en Bikel mocht weg en bloeide op bij NEC. De Roon mocht voor een prikje weg en nu zitten de topclubs in Italië achter zich aan", vervolgt de verslaggever. 

"Art Langeler, hoofd jeugdopleiding bij PSV, was in gesprek met Heerenveen om hoofdtrainer te worden", blikt De Vries terug. "Vonk communiceert echter via de voicemail, waarna Langeler zegt: "Zo doe ik geen zaken." Vincent Janssen dacht erover na om naar Heerenveen te komen, maar Vonk treuzelt te lang, waarna de spits van Almere City voor AZ kiest", constateert hij. 

"Erwin Mulder zegt in eerste instantie na een gesprek met Vonk nee, maar gaat, nadat keeperstrainer Harm Kuperus contact met hem opneemt toch naar Heerenveen", vervolgt hij. "Teammanager Herman van Dijk moest de club verlaten op het moment dat Vonk in de directie zat. Van Dijk vecht het aan en kan blijven."

"Tweede keeper Maarten de Fockert krijgt een nieuw contract aangeboden, maar de aanbieding is minder dan het contract van de derde keeper Wieger Sietsma. Ondertussen is oud-Heerenveenkeeper Agil Etemadi van Almere City benaderd", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand