Heerenveen denkt aan IJslander (24) als opvolger Finnbogason'

De IJslandse spits Viðar Örn Kjartansson (24) is bij SC Heerenveen in beeld om Alfred Finnbogason op te volgen. Dat meldt het IJslandse Fotbollti.net op basis van betrouwbare bronnen. Scouts van de Friezen zagen hem maandag nog in actie bij zijn club Valerenga IF.

Kjartansson - die pas sinds januari in Noorwegen speelt - scoorde daarin twee keer tegen Aalesund en bracht daarmee zijn seizoenstotaal in de Noorse Tippeligaen op dertien goals in twaalf competitieduels. Eerder speelde hij in IJsland voor Selfoss (26 goals, 55 wedstrijden) en Fylkir (13 goals, 22 wedstrijden).

De coach van Valerenga, Kjetil Rekdal, houdt al rekening met een vertrek van zijn spits. "Het is duidelijk dat we hem laten gaan als we een erg hoog bod ontvangen. Ronaldo ging van United naar Real Madrid, dus alles is mogelijk in het voetbal," zegt de oud-bondscoach in Noorse media.

De IJslandse spits past in het plaatje dat Heerenveen momenteel druk in Noorwegen aan het scouten is. Volgens Noorse media hangt er een prijskaartje van ongeveer 2,5 miljoen euro aan Kjartansson, wiens doorlopende contract (tot 2016) moet worden afgekocht. Valerenga betaalde in januari nog 130.000 euro.

Foto: Valerenga IF

Lees meer: