Heerenveen bereikt akkoord over Haglund (Video)

SC Heerenveen heeft er een middenvelder bij. De club bereikte vrijdagavond laat een akkoord met de club van Philip Haglund. De 22-jarige speler van Brommapojkarna, die een vierenhalf jarig contract zal gaan ondertekenen, had zijn koffer al gepakt om meteen af te kunnen reizen naar Heerenveen, zodra er een akkoord werd bereikt over de transfersom.

'Ik ben ontzettend blij dat de zaak rond is', vertelt Haglund aan de LC. 'Ik besef dat het een hele grote stap voor me wordt. Ik heb sinds mijn vijfde alleen maar voor Brommapojkarna gespeeld en pas twee jaar geleden zijn we gepromoveerd. Afgelopen competitie zijn we twaalfde geworden. Het niveauverschil met Heerenveen lijkt me groot. Afwachten of ik er klaar voor ben.'

Haglund bracht in december een bezoek aan Heerenveen en zag de wedstrijd tegen Ventspils. 'Daarna heb ik goede gesprekken gevoerd met de clubleiding en de trainers. Toen ook Viktor Elm en Patrik Ingelsten erg positief waren, was ik er snel uit. Er was uit diverse landen belangstelling, maar ik had bij Heerenveen meteen het juiste gevoel. Ik heb er vertrouwen in, omdat ik weet dat de meeste Zweden bij Heerenveen goed gedijen.'

Directeur Yme Kuiper zegt vanuit het Turkse Belek dat het taaie onderhandelingen waren met de Zweedse club. 'Maar we zijn tevreden over de uitkomst. Dit is een speler die wel al een tijdje volgden en waarvan we het gevoel hebben dat hij prima bij ons past. Een versterking.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 Fortuna Sittard 29 -17 35
11 SC Heerenveen 29 -8 33
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 29 -20 32
14 PEC Zwolle 29 -18 31
Bekijk de hele stand