Heeft Noppert nog last van WK? "Dat trauma moet verwerkt worden"

Andries Noppert en Lionel Messi
Andries Noppert en Lionel Messi Foto: © Pro Shots

Andries Noppert ging zondag flink in de fout tegen AZ. De doelman schopte de bal tegen Pawel Bochniewicz aan, waarna de bal het doel van SC Heerenveen in rolde. De keeper zit aankomend weekend op de bank bij de Friezen. Voormalig profvoetballer Wout Brama legt uit wat je als teamgenoot doet in de kleedkamer na zo'n blunder.

"Dan zeg je niks, want daar heb je helemaal niets aan", begint Brama bij NPO Radio 1. "Hij weet dondersgoed dat hij een fout heeft gemaakt. Hij zit niet in een lekkere fase van zijn loopbaan, maar hij kan het wel heel goed dragen. Dat vind ik mooi."

Brama vervolgt: "Hij staat echter wel voor de camera in een slachtofferrol, zo van: ik zit echt in de hoek waar de klappen vallen. Daar moet hij wel uit. Hij zegt dat het geen mentaal ding is, maar als je zo over jezelf praat... Hij praat over dingen als geluk. Maar dit is geen geluk."

Sportschrijver Danielle Kliwo hoorde Noppert eerder in een podcast zeggen dat hij geen herinneringen meer heeft aan zijn gekeepte WK. "Misschien is dat wel een onverwerkt trauma, wat zijn zelfvertrouwen echt een knauw heeft gegeven."

"Hij keepte prima op het WK, maar uiteindelijk zijn we wel uitgeschakeld en hij neemt dat zichzelf kwalijk. Door hoe het WK is geëindigd, heeft hij geen mooie herinneringen meer aan dat WK. Het is gewoon pure onzekerheid. Dat moet verwerkt worden. Het is honderd procent mentaal. Hij moet met iemand gaan praten", aldus Kliwo.

Lees meer:
0 reacties