'Hebben alle bestuurlijke wisselingen de club vooruit geholpen? Integendeel''

Nieuwbakken Stichtingsbestuur-voorzitter Fedde Pronk maakt zich soms zorgen over wat hij op het internet leest over SC Heerenveen. Hij vraagt zich af wat mensen bezielt als ze - veelal zonder kennis en nuance - reageren op social media.

"Ik denk vaak: wat zijn we hard in onze bewoordingen, wat roepen mensen vaak iets over zaken waarvan ze de essentie helemaal niet kennen, wat gaat de nuance vaak verloren. Je bent geen sponsor of supporter om altijd maar je zin te krijgen", begint een uitgesproken Pronk in de Leeuwarder Courant.

"Natuurlijk hebben de fans eisen en verlangens. Daar is tot op bepaalde hoogte niets mee. Maar schaf geen seizoenkaart aan om invloed op het beleid te kopen", aldus Pronk, die ziet dat de bestuurlijke onrust de club weinig heeft opgeleverd. "Niemand weet exact wat er de afgelopen jaren is gebeurd."

"Niemand heeft het complete beeld en niemand heeft de club de afgelopen jaren in de richting gekregen waar iedereen tevreden over is", vervolgt Pronk. "Hebben alle bestuurlijke wisselingen de club vooruit geholpen? Ik heb geen resultaten gezien. Integendeel." Liever ziet de 56-jarige oud-directeur van Sportstad dat mensen de dialoog aangaan.

"We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar we zullen het uiteindelijk wél samen moeten doen. Dat is een keuze. Ik hoop dat het mededogen terugkeert bij Heerenveen, dat we elkaar de ruimte geven en compassie hebben. De dialoog is nog altijd beter dan een gesprek tussen doven", besluit Pronk.

Fedde Pronk over SC Heerenveen: 'We zullen het samen moeten doen' - Sport - https://t.co/o3w9AQqaQJ https://t.co/rPWGKXZhxE

— Anne Roel van der Meer (@arvdmeer) 6 juni 2019

Foto: FeanOnline

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand