'Heb zaterdag een vliegtuigje gevouwen van Celtic-voorstel''

Gaston Sporre denkt dat de jeugd de toekomst heeft in Nederland. ''Vroeger kwamen mensen naar het stadion voor de vedetten, maar die zijn er niet meer", zegt hij in VI. "PSV staat met elf Nederlanders op het veld, waar vorig jaar esperanto de voertaal was. In dit businessmodel kan Nederland groot worden."

Sporre: Wie was degene die tegen AZ het thuispubliek enthousiast maakte? De kleine Hakim Ziyech, een jongen uit de polder", geeft hij antwoord op zijn eigen vraag. "Zelfs bij Ajax bestaat het vedette-dom niet meer. Het is niet meer betaalbaar en levert niks op. Het is net als een Maserati kopen: je kunt 'm meteen afschrijven. Bij die jonge knaapjes gaat de taxi-meter alleen maar omhoog als ze aardig presteren."

Ook Alfred Finnbogason is een jongen die de interim-directeur graag wil behouden voor de Friezen. ''Wat mij betreft is het boek dicht, tenzij er iets riants langskomt. Zaterdag kreeg ik een voorstel van Celtic waar ik gewoon een vliegtuigje van heb gevouwen", vertelt de interim-directeur van SC Heerenveen.

Lees meer: