'Heb af en toe contact met Gerry, maar nooit over een terugkeer''

Het lijkt erop dat Joost van Aken komende zomer na vier jaar Sheffield Wednesday het Britse eiland te gaan verlaten. De 26-jarige verdediger is nog niet van plan terug te keren naar Nederland en hoopt op een meer zuidelijk gelegen voetballand.

Afgelopen zomer liet Van Aken weten dat hij alleen voor Ajax, PSV, Feyenoord, AZ of Utrecht zou terugkeren. "Dat heb ik gezegd en daar sta ik nog steeds achter. Ik ben naar het buitenland gegaan omdat ik daar wilde slagen. Om dan terug te gaan naar dezelfde stap of een stap lager (dan Heerenveen, red.), dan ben ik voor mijn gevoel niet geslaagd", vertelt Van Aken bij Radio Camataru.

"Vorig seizoen heb ik de keuze gemaakt om me te laten verhuren in de 2. Bundesliga, terwijl ik ook terug kon naar de Eredivisie. Maar dat wilde ik zo lang mogelijk uitstellen. Als ik terug ga naar Nederland, kom ik Nederland waarschijnlijk niet meer uit", lacht Van Aken. "Als ik dat doe, zal het echt zijn om weer te genieten van het spelletje en dichter bij familie te kunnen zijn."

Van Aken was de afgelopen vier jaar actief in Engeland en Duitsland, waar hij op huurbasis speelde bij VfL Osnabrück. "Ik zou het als mens nog wel leuk vinden een aantal jaar in een ander Europees land te kunnen leven en voetballen. Italië, Zwitserland, Spanje... Dat lijkt me wel leuk."

Een terugkeer naar SC Heerenveen is om die reden nu nog geen optie. "Nee, ik heb wel met Gerry (Hamstra, red.) af en toe contact. Maar we hebben nooit gesproken over een terugkeer. Mijn contract loopt komende zomer af en daarna hoop ik ergens nog een mooi avontuur aan te gaan voor een aantal jaren. Daarna is het misschien wel tijd voor een terugkeer naar Nederland."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand