Haye: "Het zal altijd een punt zijn waar ik wel op moet letten"

Het omgaan met tegenslagen blijkt een van de zwakke punten van SC Heerenveen-middenvelder Thom Haye. Dat vertelt de 28-jarige Amsterdammer in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN.

"Waar ik vooral moeite mee heb. Dat blijft wel het proces wat ik nu ook leer bij Heerenveen", begint Haye. "Kijk, ik heb sowieso een omslagpunt gemaakt qua hoe ik ben geworden als voetballer. Ik ben in een andere rol gaan spelen. Ook veel meer arbeid leveren, wat ik ook echt leuk vind en plezier in ben gaan hebben."

"Het enige waar ik zelf nog moeite mee kan hebben is dat ik altijd wil winnen. Of het nou op training is of waar dan ook. En daar doe ik in principe alles aan", vervolgt de middenvelder. "Als de dingen niet gaan zoals ik denk dat het zou moeten of anders moet dan zal ik het altijd zeggen. Maar wat ik soms nog steeds wel kan hebben is dat wanneer dat twee of drie keer niet gebeurt er bij mij een bepaalde frustratie komt."

"Dat kan ook wel eens negatief zijn voor mezelf. Dat ik te veel met iets bezig ben terwijl ik zelf ook weer door moet. Dat zijn menseigen dingen. Die blijven altijd wel terugkomen. Ik ben er veel bewuster van. Dat helpt wel enorm. Af en toe gebeurt het nog wel eens. Iedereen in het team weet ook hoe ik in elkaar zit. Ik kan ook achteraf wel eens langskomen om te zeggen dat ik het op een bepaalde manier bedoelde. Dus je leert veel beter om daar mee om te gaan. Maar het zal altijd een punt zijn waar ik wel op moet letten", besluit Haye.

Lees meer:
0 reacties