Haye: "Geen zomer geweest zonder mogelijkheden voor een transfer"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Pro Shots

Thom Haye verruilde in het seizoen 2021/2022 het shirt van NAC Breda voor die van sc Heerenveen. De middenvelder, die in onder andere afgelopen winterstop van veel buitenlandse interesse genoot, gaat in gesprek met Voetbal International in op die periode en zijn overstap naar Heerenveen.

"Ik was bij NAC vanuit een nieuwe rol gaan spelen (defensiever op het middenveld, red.) en voelde me heel sterk, dus ik wilde op een hoger podium laten zien dat er nog meer in zit", vertelt de middenvelder. "Bij Heerenveen weet je dat je gevolgd wordt door veel clubs en er is ook geen zomer geweest dat er geen mogelijkheden zijn geweest voor een transfer. Het is heel hard gegaan, eigenlijk. Ik ben van waarde geweest voor de club en heb mezelf verder ontwikkeld als voetballer. Nu moet ik afwachten waar dat toe leidt en wat er na dit seizoen op mijn pad komt."

Vanuit Indonesië, het land waar Haye voor uit gaat komen, wordt alles in ieder geval goed in de gaten gehouden. "Ja, het wordt echt enorm gevolgd daar", lacht Haye. "Voor Heerenveen is deze aandacht dus ook wel mooi. Ik denk dat er meer details en nieuws over de wedstrijden vrijkomen in Indonesië dan hier in Nederland. Ze zijn ook heel creatief, met allemaal filmpjes die worden bewerkt en weet ik het allemaal. Laatst scoorde ik tegen Volendam en ik heb nog nooit eerder een doelpunt van mezelf zó vaak teruggezien, op zo veel verschillende manieren ook. Ja, Indonesië is echt een onwijs voetbalgek land. Heel bijzonder dat ik daar straks voor mag gaan uitkomen. Ik heb er ontzettend veel zin in.’

Lees meer:
0 reacties