Haye: "Dat was een goed moment geweest om weg te gaan bij Heerenveen"

Een chagrijnige Thom Haye na de dikke nederlaag tegen PSV
Een chagrijnige Thom Haye na de dikke nederlaag tegen PSV Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen eindigde dit seizoen op de elfde plaats in de Eredivisie, een teleurstellend seizoen voor de Friezen. Thom Haye behaalde in de twee seizoenen hiervoor wel de play-offs met Heerenveen. De middenvelder vertrekt na tweeëneenhalf bij de Friese club, en baalt ook vooral van het laatste halfjaar.

"We hadden dit seizoen hoger op de ranglijst moeten staan", zegt Haye tegen FeanFan Magazine. "Het heeft niet altijd meegezeten, maar deels ligt het ook aan onszelf. We misten de stabiliteit die we in de voorgaande jaren wel hadden." 

Haye legt uit: "Toen speelden we lang met vijf verdedigers. De wedstrijden waren minder open, we hadden meer resultaten, maar het was ook wat saaier. Dat is een tweestrijd waar je mee zit. Maar nu waren de ruimtes soms wel heel groot... In de counter gaven we daardoor makkelijk doelpunten weg, terwijl we zelf moeite hadden om te scoren." 

De middenvelder vervolgt: "Op een gegeven moment zijn we een beetje tegen onszelf gaan voetballen. We deden er alles aan om het recht te trekken, maar de tweede seizoenshelft vond ik best frustrerend. Continu had ik het gevoel: we halen er niet uit wat er in deze groep zit. We hadden zelfs een paar resultaten die Heerenveen-onwaardig zijn."

In de winterstop leek Haye de overstap te gaan maken naar het Italiaanse Como, maar die transfer ging uiteindelijk niet door. "Achteraf is het makkelijk praten, maar voor beide partijen was het een goed moment geweest om weg te gaan bij Heerenveen. Als spelers vertrekken en nieuwe voetballers komen, verandert de groepsdynamiek ook. Dat kan soms goed zijn voor een team", aldus Thom Haye. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand