Hansson vertrekt bij Stade Rennes

Petter Hansson vertrekt bij Stade Rennes. De ex-verdediger van Heerenveen kwam drie seizoenen uit voor de Franse club en is nu, naar eigen zeggen, toe aan een nieuwe uitdaging. AS Monaco zou een belangrijke kandidaat zijn om de Zweed over te nemen, maar eerder ging het gerucht dat Heerenveen Hansson graag in de Friese verdediging ziet terugkeren.

Het was geen makkelijk besluit voor de 33-jarige speler om Les rouges et noirs te verlaten. 'Het was alles behalve eenvoudig om tot een beslissing te komen, want ik heb hier een prima tijd gehad. Het is nu echter tijd voor een nieuwe uitdaging,' zo zegt hij in een reactie. Hansson vergelijkt Stade Rennes tijdens zijn afscheidsspeech nog met zijn vorige werkgever.

'Vergeleken met Heerenveen is alles hier wat groter. De organisatie is beter en ook het niveau ligt hoger,' aldus de ervaren de speler die eerder uit kwam voor Söderhamns FF en Halmstads BK en bovendien 43 duels speelde voor de Zweedse nationale selectie. Ook in Frankrijk was hij een vaste waarde. Hij speelde in drie maar liefst 102 wedstrijden en was bovendien aanvoerder.

Lees meer: