Hansma over SC Heerenveen: ''Dat was het absolute hoogtepunt''

Johan Hansma groeide in zijn tijd als voetballer uit tot stabiele verdediger in het shirt van SC Heerenveen. De inmiddels 50-jarige oud-verdediger kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Friesland, waar hij later nog technisch directeur werd.

"Mijn ontwikkeling in Friesland liep parallel aan de groei van de club. Heerenveen speelde toen namelijk nog niet eens zo heel lang op het hoogste niveau. Ik heb die groei dus van dichtbij meegemaakt. Als team vond ik het absolute hoogtepunt dat wij in 2000 als tweede eindigden achter PSV en ons daarmee rechtstreeks plaatsten voor de Champions League", aldus Hansma op de website van PEC Zwolle.

Met SC Heerenveen zat Hansma in een poule met Olympiakos, Olympique Lyon en Valencia, de latere finalist. "Het was een hele zware poule en om even een voorbeeld te geven: Lyon had toen net de Braziliaan Edmílson gekocht. Zijn aankoopbedrag was het budget van onze club." Hansma speelde in totaal maar liefst tien seizoenen in Friesland en was daarna ook enkele jaren technisch manager.

PEC in Time | In gesprek met Johan Hansma: https://t.co/gR6WxSRu5X #peczwolle #pecintime pic.twitter.com/0FefuzSnCM

— PEC Zwolle (@PECZwolle) April 21, 2020

Lees meer: