Hansma: ''Ik doe nog steeds alles in de voetbalwereld''

Johan Hansma moest in 2013 afscheid nemen als manager voetbalzaken bij SC Heerenveen. De oud-speler van de Friezen heeft niet lang stilgezeten en startte samen met Roderik van Kerkhof het voetbalbedrijf Futuralis Football Company.

"Ik kreeg na mijn vertrek aanbiedingen om aan de slag te gaan bij andere clubs", vertelt Hansma in de Leeuwarder Courant. "Maar daar had ik geen trek in, het kwam te snel. Ik was nog niet fris in mijn hoofd, had in die fase nog wel wat last van mijn gevoel. Ik had zo lang bij Heerenveen gezeten; eerst tien jaar als speler en daarna negen jaar in andere functies. Het is toch je club. Ik heb alles gegeven."

Hansma heeft het naar zijn zin bij zijn nieuw job. "Nu doe ik nog steeds alles in de voetbalwereld. Ik heb alleen geen club meer", zegt hij lachend. Het bedrijf van Hansma verbindt partijen als clubs, begeleiders, makelaarskantoren, zaakwaarnemers, spelers/trainers en het wereldwijde netwerk aan elkaar.

"We willen de beste zijn, niet de grootste. Het klinkt misschien idealistisch, maar het gaat ons om de juiste match tussen speler en club. Zo is De Ridder bij Cambuur terechtgekomen. Die jongen past in mijn ogen niet overal", aldus Hansma.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand