Hansma: ''Had mijn afscheid bij de club anders voorgesteld''

Johan Hansma wil niet al te veel woorden kwijt over zijn gedwongen vertrek bij de club. "Maar ik wil wel zeggen dat ik mijn afscheid bij de club na negentien jaar hard werken natuurlijk altijd anders had voorgesteld," zo citeert de Leeuwarder Courant de inmiddels ex-directeur. "Je werkt nooit bij een club om op deze manier te vertrekken. Ik heb van veel mensen hartverwarmende reacties gehad en dat heeft me goed gedaan.”

Na het verschijnen van het onderzoeksrapport was er eigenlijk geen weg meer terug voor Hansma en Steppé. "Er zat natuurlijk een zekere stelligheid in het rapport", reageert interimvoorzitter Gaston Sporre. "Maar niet alles is zwart-wit, er is ook nog zoiets als een grijs gebied. De realiteit bij Heerenveen heeft meerdere lagen. Ik heb wat Johan betreft nooit in een bepaald kamp gezeten. Ik denk dat hij is meegezogen door Robert Veenstra."

"Johan heeft misschien een verkeerde afslag genomen en er zijn mensen op een onjuiste manier bejegend. Uiteindelijk heeft het zich allemaal opgehoopt en is dit het resultaat. Het betekent wat mij betreft niet dat Hansma geen kwaliteiten heeft als technisch directeur. Integendeel zelfs. Ik hoop dat hij het gevoel heeft dat ik hem de afgelopen weken op een menswaardige manier heb behandeld, dat ik goed werkgeverschap heb getoond."

Voormalig commercieel directeur Joost Steppé, die nog altijd hoop had op een langer verblijf bij de club, wilde niet reageren.

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand