Hansma: ''Genoeg discussies gehad met Veenstra''

Johan Hansma staat nog altijd achter de beslissingen die hij gemaakt heeft als technisch directeur. In het onderzoeksrapport wordt hem een aantal dingen verweten, maar daar kan hij zich niet in vinden. "In de passages die over mij gaan, heb ik mezelf niet herkend", zegt Hansma tegenover de Leeuwarder Courant. "In het rapport staat dat ik te weinig oog heb gehad voor de zorgen binnen de organisatie. Dat spreek ik tegen."

"Veel personeelsleden kwamen bij me om over allerlei dingen te praten. Ik heb binnen mijn mogelijkheden alles gedaan wat ik kon", zegt Hansma, die evenwel in het voorjaar overwoog om op te stappen. Toch liet hij dat na. "Ik was eindverantwoordelijke voor het voetbalbedrijf. Daar was het de afgelopen jaren relatief wél rustig. Volgens mij waren we bezig een mooie toekomst te bouwen."

Hansma reageert ook op het verwijt dat hij zich nooit heeft gedistantieerd van de niets ontziende handelswijze van algemeen directeur Robert Veenstra. "Wij hebben intern onderling genoeg discussies gehad. Dat moest juist niet via de media, dat zou alleen maar meer reuring hebben gegeven. Als ik het niet met Robert eens was, zei ik dat tegen hem."

De voormalige verdediger van Heerenveen werd daarnaast ook verweten dat hij na het opstappen van Veenstra met vakantie is gegaan. "Ik had dagelijks contact met de club. Alles was doorgesproken met Marco van Basten, clubjurist Jaap Soet en scoutingcoördinator Guus Klein. Bovendien nam de interim-raad van commissarissen op dat moment de functie van statutair directeur waar. Alles was geregeld."

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand