Hansma: ''Er waren mensen die zeiden dat we op schoolreisje gingen''

SC Heerenveen deed in 1995 voor het eerst mee aan een nieuw, Europees toernooi: de UEFA Intertoto Cup. Oud-verdediger Johan Hansma, die alle zes Intertoto-tripjes meemaakte, vindt dat de deelnames aan dit toernooi zeker niet voor niets waren.

"Er waren mensen die zeiden dat we op schoolreisje gingen", zegt Hansma in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Nou, zo keken wij er niet tegenaan. We hebben het toernooi altijd serieus genomen en dat heeft zowel de club als de spelers verrijkt. Heerenveen won aan internationale uitstraling en het was voor ons allemaal een prachtige leerschool."

Volgens Hansma (50) was iedereen rond de club juist erg nieuwsgierig naar dit toernooi. "Op basis van de eindstand in de Eredivisie hadden we er geen recht op (Heerenveen eindigde in 1995 als negende, achter vier clubs die geen interesse toonden, red.), maar dat mocht de pret niet drukken."

"Het staat me ook niet bij dat de spelers er raar van opkeken. De club was altijd in voor iets nieuws en na de competitie kregen we gewoon voldoende vakantie. Volgens mij hadden de supporters er ook zin in. Iedereen was nieuwsgierig", aldus Hansma.

Lees meer: