Hansma: ''De Champions League zal nooit meer worden zoals het was''

Het is anno 2020 amper nog voor te stellen dat SC Heerenveen twintig jaar geleden 'gewoon' mee deed aan de Champions League. Het toernooi stond toen al bekend als 'het miljoenenbal', maar is inmiddels uitgegroeid tot een speelbal van vermogende miljardairs.

"De eerste thuiswedstrijd, dat is de mooiste herinnering", blikt de toenmalige aanvoerder Johan Hansma terug in Voetbal International. "Het hele stadion vol, de menigte dolenthousiast. Alles ging anders dan we gewend waren. Speciale protocollen, strakke tijdsblokken en natuurlijk de enorme media-aandacht. Dan het veld op, en de Champions League-muziek die klinkt."

"Het enige dat eraan ontbrak was het Friese volkslied, dat mocht van de UEFA niet gespeeld worden. Gelukkig zongen onze supporters het zelf", glimlacht de inmiddels 51-jarige oud-speler. Met de jaren komt steeds meer het besef hoe bijzonder het allemaal was. "De Champions League is het hoogst haalbare voor een club. Pas als je ouder wordt, krijgen je herinneringen waarde."

"Dan dringt tot je door dat je met een fijn team een heel bijzonder hoofdstuk in de Heerenveen-geschiedenis hebt geschreven. Het romantische dat aan ons avontuur kleefde, zie ik tegenwoordig niet meer terug in het toernooi. De charme is eraf, er is geen ruimte meer voor kleine clubs. Erg jammer. De Champions League zal nooit meer zo worden zoals het was."

Rond de eeuwwisseling reikten SC Heerenveen en Willem II tot de Champions League. De toenmalige aanvoerders Johan Hansma en Arno Arts blikken terug op het sportieve hoogtepunt van hun carrière. (PRO) https://t.co/OOqxTYpnu3

— Voetbal International (@VI_nl) October 19, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand