Hansma blikt terug: ''Daarom gingen wij de uitdaging met hem aan''

Oussama Tannane is één van de creatiefste voetballers in de Eredivisie dit seizoen en staat daarnaast ook bekend om zijn vurige karakter. In de jeugd werd hij vanwege dat karakter weggestuurd uit de jeugdopleiding van PSV, waarna hij aan de slag kon bij SC Heerenveen.

"Niemand twijfelde over zijn talent", zegt Johan Hansma, toenmalig technisch manager van Heerenveen, tegenover de Leeuwarder Courant. "Daarom gingen wij als club deze uitdaging met hem aan. Wij wilden Oussama helpen. Als voetballer, maar ook als mens. We maakten goede afspraken. Hoe gedraag je je, binnen en buiten het veld? Welk gedrag tolereren we niet? Vanuit dat vertrekpunt gingen we aan de slag."

Dat bleek te werken. De middenvelder kwam te spelen bij de beloftenploeg, maar maakte datzelfde jaar nog zijn debuut voor de A-selectie. Een jaar later mocht hij de club desondanks alweer transfervrij verlaten. Zijn carrière sindsdien is er één van ups en downs, al lijkt hij bij Vitesse weer veel op de spelers die Hansma naar Heerenveen haalde.

"De balletjes achter het standbeen, de trucs… Eigenlijk is Oussama dezelfde speler gebleven", geeft Hansma aan. "Of Heerenveen hem heeft geholpen tot de voetballer die hij nu is? Ja, dat denk ik wel. Wij gaven Oussama een podium, nadat hij weg moest bij PSV. Nu doet hij het, na een paar omzwervingen, geweldig bij Vitesse. Maar bovenal is hij altijd de enorme liefhebber van het spel gebleven.”

[PREMIUM] Vitesse-aanvaller Oussama Tannane is een van de smaakmakers van de eredivisie. Hoe was zijn periode bij SC Heerenveen, de club waar hij doorbrak als profvoetballer https://t.co/5PgRqGdVD3

— Sportredactie LC (@LC_Sport) February 6, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 PEC Zwolle 5 -1 7
11 Heracles Almelo 5 -2 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 Ajax 4 1 5
14 Vitesse 5 -6 3
15 RKC Waalwijk 5 -9 3
Bekijk de hele stand