Hamstra: "We maken deel uit van een heel grote groep in de Eredivisie"

Gerry Hamstra bij ESPN
Gerry Hamstra bij ESPN Foto: © Pro Shots

Gerry Hamstra is inmiddels begonnen aan zijn nieuwe baan, als technisch directeur bij PEC Zwolle. De oud-bestuurder van SC Heerenveen wil met PEC weer uitgroeien tot een stabiele Eredivisieclub.

"PEC maakt deel uit van een heel grote groep in de Eredivisie", begint Hamstra in Voetbal International. "De topzes kun je wel redelijk invullen. Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, AZ en FC Twente. Dat is budgettair zo, maar ook qua prestaties. Ieder seizoen is er een verrassing naar boven." 

Hamstra gaat verder: "Dit jaar was dat NEC. Er is ook een verrassing naar beneden, zoals FC Groningen en nu Vitesse. De andere clubs hebben allemaal ongeveer hetzelfde budget en dezelfde mogelijkheden. De een net wat meer dan de ander, maar het is redelijk vergelijkbaar."

"PEC zal moeten uitgroeien tot een stabiele club waarvan iedereen kan zeggen: die staat voor deze waarden en zo spelen alle elftallen. Voor nu is het een goede prestatie dat PEC zich dit seizoen heeft gehandhaafd. Uiteindelijk wil je dat uitbouwen tot er continuïteit is. Dat gaf PEC ook aan in de gesprekken. Maar goed, ik ben geen Harry Potter die na drie dagen zijn toverstaf pakt en alles regelt", aldus Gerry Hamstra. 

Lees meer:
0 reacties