Hamstra vol lof: ''Heel solide, betrouwbaar, doet geen gekke dingen''

Sven Botman verruilde Ajax afgelopen zomer voor een avontuur bij OSC Lille. Bij de Franse koploper is de mandekker inmiddels niet meer weg te slaan uit de basis en heeft hij zich in de kijker gespeeld bij Liverpool. Gerry Hamstra vindt het mooi om te zien hoe Botman zich ontwikkelt in Frankrijk.

"Marc Overmars was ervan overtuigd dat Sven het zou halen", zegt Hamstra, technisch directeur van SC Heerenveen, bij het Algemeen Dagblad. "Bij Sven wordt vaak eerst gekeken naar de kwaliteiten die hij mist. Is hij wel snel en wendbaar genoeg? Kan hij met ruimte in zijn rug spelen? Maar hij heeft alle kwaliteiten van een pure verdediger: kan goed duelleren, koppen, is een echte winnaar en kan zich op het laatste moment ervoor gooien."

"Als Sven voor jou staat: dat is Sven. Heel solide, betrouwbaar, doet geen gekke dingen. Ook in zijn persoonlijkheid. Hij is een man van weinig woorden. Doen." Botman laat in Frankrijk zien waartoe hij op topniveau in staat is. "In het buitenland kijken ze heel anders naar verdedigers. Je moet kunnen duelleren en je man uitschakelen."

"In Nederland moet je je aanbieden, tussen de linies door spelen. In de Nederlandse competitie moest hij daarin wel een stap maken. Of hij beter past in de Ligue 1? Misschien wel. Hij bewijst dat-ie in een sterkte competitie moeiteloos mee kan", besluit Hamstra.

‘Patron’ Sven Botman (20) schittert bij Franse koploper Lille OSC: betrouwbaar, solide en man van weinig woorden https://t.co/fKstXaQorG pic.twitter.com/MR1sfEwSlj

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) December 23, 2020
Lees meer: