Hamstra verklaart vertrek Otigba: ''Dat is de belangrijkste reden''

Technisch manager Gerry Hamstra kan zich goed voorstellen dat veel fans teleurgesteld zijn in het verhuren van Kenneth Otigba aan het Turkse Kasimpasa. "Dat is heel begrijpelijk", stelt Hamstra in gesprek met SC Heerenveen TV. "Ik heb Kenny ook leren kennen als een hele laagdrempelige jongen met een goed karakter."

"Hij is een goede persoonlijkheid met specifieke kwaliteiten die aanslaan bij het publiek", vervolgt Hamstra, die net als Streppel denkt dat Van Aken en St. Juste momenteel toch de twee beste centrale verdedigers zijn. "Dat heeft ook te maken met de manier waarop je wilt spelen. Daar hadden we in het geval van Kenny toch wat twijfels bij."

"Daarbij kwam ook de keuze om Jerry (St. Juste, red.) weer naar achteren te halen. Dat maakt het voor Kenny ook anders. Dat is uiteindelijk ook de belangrijkste reden geweest omdat we met Jerry rechts achterin willen spelen," verduidelijkt Hamstra, die om die reden ook geen valse verwachtingen wilde wekken bij Otigba. "Je kijkt ook naar het perspectief van spelers."

"Je moet perspectief hebben binnen een organisatie. Dat geldt ook voor jou en mij. We hebben ook met anderen zoals Zahovic, de Fockert en Van den Boomen individueel gesproken en gezegd dat we beter kunnen kijken naar een ander perspectief. Dat is voor hen beter en uiteindelijk ook voor de club," besluit Hamstra.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand