Hamstra troefde Lazio en Celtic af: ''Hij geloofde in ons verhaal''

SC Heerenveen is al jarenlang succesvol met het binnenhalen van goede vleugelaanvallers. De Friezen hebben met Chidera Ejuke weer een transferparel in huis gehaald. De komst van de Nigeriaan is niet over één nacht ijs gegaan.

"Wanneer wij nieuwe spelers zoeken, werken we met een combinatie van data, videobeelden en live-scouting", vertelt technisch manager Gerry Hamstra in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Met data scheid je het kaf van het koren en met videobeelden voorkom je dat je veel airmiles spaart. Maar uiteindelijk wil je spelers tijdens wedstrijden in actie zien."

"Karel Brandsma, onze hoofd scouting, vond Chidera in de databank van Sci-Sports", vervolgt Hamstra. "We zochten een vleugelspeler met een actie, een goede drive én in een leeftijdscategorie waardoor hij minimaal nog twee keer kon worden verkocht. Zowel door ons als een volgende club."

Het lukte SC Heerenveen in eerste instantie niet om Ejuke los te weken bij Valerenga, waarna ook Lazio Roma, Celtic en Besiktas hem in het vizier kregen. "Chidera geloofde in ons verhaal: ontwikkelen bij Heerenveen, om vervolgens de stap naar een grote competitie te maken", aldus Hamstra, die zag dat bij de komst van Ejuke alles klopte.

"De scouting, alle tijdsinvesteringen die hadden gedaan, de timing van de transfer. En achteraf ook niet onbelangrijk: Chidera heeft onze verwachtingen volledig waargemaakt."

Lees meer: