Hamstra ontvangt transfertip: ''Hij is heel snel en doelgericht''

De clubleiding van SC Heerenveen zou er goed aan blijven doen om ook actief in de Eerste Divisie te blijven scouten. Afgelopen zomer haalden de Friezen met succes Joey Veerman bij FC Volendam vandaan en ook dit seizoen loopt er nog genoeg talent.

Omrop Fryslân-verslaggever Andor Faber kijkt als clubwatcher van SC Cambuur veel duels in de Keuken Kampioen Divisie en heeft nog wel een tip voor technisch manager Gerry Hamstra. "Ik zie elke week Joël Zwarts bij Excelsior spelen. Die komt uit de jeugd van Feyenoord en heeft ook bij FC Dordrecht gespeeld", begint Faber in de Sportcast van Omrop Fryslân.

Dit seizoen is de 20-jarige Zwarts negen keer trefzeker voor Excelsior in 28 competitieduels en bereidde hij tevens acht goals voor. "Dan zie je Heerenveen worstelen met de spitspositie en dan denk je: dat was nou een jongen voor Heerenveen geweest. Hij is heel snel en doelgericht", aldus Faber over de spits die afgelopen zomer nog transfervrij vertrok bij Feyenoord.

"Hij is een typisch voorbeeld van een Eerste Divisie-speler die Heerenveen in mijn ogen kan halen om hem eventueel later te kunnen doorverkopen", besluit Faber. Zwart heeft bij Excelsior nog een doorlopend contract tot medio 2022.

Lees meer: