Hamstra: ''Maarten Stekelenburg is in principe 'out of our league'''

In de zoektocht naar nieuwe keepers focust SC Heerenveen zich in eerste instantie vooral op transfervrije spelers. Dat vertelt technisch manager Gerry Hamstra, die met zijn spelersbudget vooralsnog rekening houdt met alle corona-scenario's.

"Of Maarten Stekelenburg haalbaar is voor Heerenveen? Ja, dat is lastig. De budgetten staan onder druk, zo simpel is het. Op het moment dat zulke kansen voorbij komen, dan zou dat natuurlijk fantastisch zijn, alleen moet je ook heel reëel naar het budget kijken. In principe is dat 'out of our league'", vertelt Hamstra in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Op dit moment moeten we kijken naar transfervrije spelers", vervolgt de geboren Groninger, die suggesties over de transfervrije Cambuur-doelman Sonny Stevens direct van de hand doet. "Stevens is niet aan de orde." Omdat voor Luuk Koopmans een transfersom aan ADO Den Haag betaald moet worden, is ook zijn komst voorlopig niet aan de orde.

"Maar één van m'n meest gezegde uitspraken is: bel over vijf minuten maar weer terug, want dan kan de wereld er weer heel anders uitzien", lacht Hamstra, die wel een budget heeft om in spelers te investeren. "Roozemond heeft het over drie scenario's gehad: groen, oranje en rood. Je weet nu gewoon niet waar je aan toe bent, dus dan moet je eigenlijk uitgaan van het slechtste scenario."

"Dan moet je wel heel voorzichtig zijn en dan kun je niet zomaar een bedrag neerleggen. Het is wel zo dat we door de jaren heen een reserve opgebouwd hebben, maar daar moet je wel op een goede manier mee omgaan", aldus Hamstra.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
23/09
SC Heerenveen
21:00
Excelsior
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 PEC Zwolle 5 -1 7
9 Excelsior 5 -1 6
10 Heracles Almelo 4 -2 6
11 SC Heerenveen 5 -4 6
12 Ajax 4 1 5
13 NEC 5 -3 4
14 Vitesse 4 -5 3
Bekijk de hele stand